Cum sa organizezi o petrecere corporate de Craciun

Sarbatorile bat la usa, iar in Romania petrecerile de Craciun ale corporatiilor devin o traditie. Desi in strainatate petrecerile sezonului rece sunt un must al oricarei firme ce se respecta, acest trend a inceput sa ia amploare abia acum cativa ani si in tara noastra.

Petrecerile de Craciun sunt o ocazie speciala de aduce toti angajatii unei companii la un loc! Astfel, ei se pot cunoaste mai bine si pot forma legaturi ce imbunatatesc activitatea. Intotdeauna sunt sanse mai mari ca lucrurile samearga struna atunci cand oamenii se inteleg bine, nu-i asa?

O petrecere corporate de Craciun are, invariabil, un brad frumos impodobit. Pentru a da ascultare doleantelor angajatilor intr-un cadru festiv, puteti sa le propuneti sa contribuie la decoratiunile din brad. Ei pot pune in brad biletele in care sa spuna un lucru ce le place la locul de munca si un elemente ce le cauzeaza neplaceri. Important este ca dupa petrecere, toate biletele sa fie citite. Astfel, ei au un mod anonim prin care isi pot exprima parerile despre companie, fara a le fi teama ca vor exista repercusiuni. Pe de alta parte, fiind incurajati sa vorbeasca si de lucruri frumoase, nu se vor concentra pe latura negativa. Aceasta activitate va avea drept efect o eliberare a tensiunilor si le va arata ca fiecare dintre ei reprezinta o parte importanta a companiei.

Pentru a continua petrecerea cu voie buna, poate fi organizat Secret Santa. Fiecare persoana ce doreste sa participe va extrage un biletel cu numele colegilor si le va oferi un cadou. Tuturor ne plac cadourile, asa ca toti se vor distra cautandu-si cadoul sub brad, deschizandu-l si afland cat de bine il cunosc colegii. Bucuria este mare si atunci cand destinatarul cadoului zambeste ca un copil si se lauda cu ce cadou a primit!

Insa trebuie sa avem grija sa organizam foarte bine aceste activitati. Nimeni nu trebuie sa fie obligat sa participe, dar persoanele ce doresc ia parte au datoria de a se tine pana la capat de cuvant si de a oferi un cadou. Pentru a fi siguri ca totul va merge bine, putem sa rugam participantii sa lase cadourile cu o seara inainte sub brad, iar dupa plecarea lor sa verificam daca exista un cadou pentru fiecare participant. In cazul in care acestea lipsesc, putem achizitiona niste cadouri de sezon pentru ca toata lumea sa primeasca ceva.

Cu putina grija si atentie, o petrecere de Craciun poate fi transformata dintr-un eveniment generic intr-o adevarata sarbatoare unde celebram valorile companiei, felicitam angajatii pentru efortul lor si ii rasplatim pentru tot ce au facut, aratandu-le ca ii apreciem cu adevarat. Doar despre asta sunt sarbatorile, despre apreciere si recunostinta, nu-i asa?