Cocktail

Un cocktail party este o petrecere scurta ce dureaza doua-trei ore. In cadrul petrecerii sunt servite cocktailuri si gustari. Initial, rolul sau era sa deschida apetitul invitatilor pentru cina si petrecerea ce urmau. Scopul acestui tip de petrecere este socializarea intr-o atmosfera relaxata.

Conceptul de cocktail party s-a schimbat odata cu trecerea timpului, iar acum reprezinta o petrecere casual ce are locdupa ora 18. Acest tip de petrecere este potrivit pentru mai multe ocazii, de la evenimente mondene, la facilitarea interactiunii dintre angajati in multinationale. Ele reprezinta, de asemenea, o varianta populara a petrecerilor de casa noua sau a lansarilor de produs. In functie de ocazie, petrecerea poate fi tematica.

Dupa cum spune si numele, la aceasta petrecere sunt servite, in principal, cocktailuri- alcoolice si non-alcoolice. Cu toate acestea, nu ar trebui sa limitam selectia de bauturi. La un cocktail party pot fi servite si bauturi carbogazoase, vin, bere sau martini si cafea. Exista doua variante: open bar, la care sunt servite toate tipurile de bauturi sau crearea unui meniu special cu o selectie de bauturi.Mansion-Catering - Copy

Cat despre mancare, aceasta nu trebuie sa fie pretentioasa. Varianta ideala este cea a unui bufet suedez, cu aperitive usoare de tot felul, de la saleuri la sandvisuri si salate. Trebuie luate in considerare alegerile de lifestyle ale invitatilor si includerea in meniu a unor gustari vegetariene.

Muzica potrivita pentru un cocktail party face parte din categoria “oldies, but goldies”, la un volum redus, astfel incat toti invitatii sa se poata simti bine si sa poata conversa.