Exquisite

Appetizers – finger-food fine dining (600g)

Tarte aromate cu lamaie umplute cu mousse de avocado si creveti tigrati
(minitarte insiropate cu mix de suc de lime si lamaie cu infuzie de salvie, umplute cu un piure fin de avocado copt la maturitate si creveti black tiger blansati cu sare roz de Himalaya)
Somon Gravlax si fine herbs invelit peste sparanghel verde, stropite cu sos hollandaise
(somon marinat dupa metoda scandinava cu sare, zahar si un amestec de ierburi rafinate, invelit peste capete de sparanghel, servit cu sos olandez, gatit cu reductie de vin invechit in butoi de stejar)
Mousse de scoici cu morcovi tineri si lemon grass, servit pe linguri comestibile
(scoici gatite in vin si unt parfumat cu ierburi, blendate pana devin piure fin, servite pe un aluat crocant in forma de lingurita si o atingere de arome mixte de dulce din morcovi tineri si de acru di lemongrass)
Carpaccio de tentacule de caracatita cu sirop de otet balsamic si rodii
(tentacule de caracatita fierte in lapte si feliate subtire, servite cu oo reductie de otet negru si sirop de rodii)
Terina de foie gras cu smochine si cafea arabeasca
(pate din ficat de gasca cu o crusta din smochine confiate si servite cu krantz din paine coapta pe vatra, cu cafea arabeasca in compzitia de aluat)
Terina cu chutney de ceapa echalotte invelita in piept de rata si afine salbatice
(o glazura de ceapa echalotte, redusa cu cognac si invelita in piept de rata rose)
Cannelloni de formaggi cu struguri si nisip de nuca
(tuburi de crema din branzeturi fine cu struguri rosii, in crusta de nuca caramelizata si parfum de vin)
Spirala de berbecut afumat cu cimbru si pesto bouquet de Provence
(rulada din muschiulet de berbecut, afumat cu rumegus de cimbru uscat si bouquet provencale, pisate cu muguri de pin si ulei de masline extra vrigin
Roastbeef cu tartar de oua de prepelita si capere
(muschi de vita rosie, cu sos tartar si flori comestibile, cu vinaigretta de fructul pasiunii)
Coq au vin de pui cu ciuperci salbatice si pesto de rucola
(rulada de pui marinat in vin, umpluta cu amestec de ciuperci salbatice si pure special din frunze de rucola)

Salad bar (150g)

Salata mentolata de pepene gaben, feta si fenicul (fenicul, pepene galben cantalupe, amestec de frunze de salata, branza greceasca, menta si dresssing de citrice)
Salata thailandeaza cu taitei de orez si dulceata de chilly (taitei de orez cu ulei de susan, cruditati si dressing din sos de stridii si soya, cu piure de chilly)

Sweets (150g)

Mousse de ciocolata cu ghimbir si portocale in stil Bombay (ciocolata aerata, cu fasii de ghimbir marinat in miere si pupla de portocala cu zahar aromat cu ierburi
Creme brulee cu pere, cognac si vanilie (crema de vanilie cu felii de pere caramelízate cu zahar brun prin flambare cu cognac)